Sygdommen alkoholisme

Kaj Hansen


Kort præsentation :

KOK - Tjener - Pædagog -  Diplomleder   Voksenunderviser   & selvlært rådgiver

Sygdommen alkoholisme

Jeg lider af sygdommen alkolisme og den kan jeg aldrig kureres for, jeg præsenterer mig af og til som; Jeg hedder Kaj jeg er alkoholiker, men jeg drikker ikke mere. Jeg har fået  min sygdom sat i bero igennem en Minisotabehandling   (se nedenfor). Denne behandlig har medført en dybere indsigt i mig selv og ikke mindst i de følelser der bragte mig til flasken før i tiden.  Min dagligdag er tæt forbundet med et 12 trinsprogram , som jeg prøver at leve efter på den bedste måde.

Det indebærer at jeg har valgt total afholdenhed fordi : Én genstand er for meget og 50 er for lidt for en alkoholiker som mig.  Det vil sige tager jeg den første så kan jeg ikke længere styre mit forbrug.

Jeg betragter desuden alkoholisme som en fysisk besættelse  og en psykisk afhængighed.

Østerdalen 8 B

5260 Odense S

telefon 53701954


SYGDOMMEN ALKOHOLISME

Sygdommen alkoholisme udvikles i et langt forløb, hvor man undervejs mister kontrollen over sit alkoholforbrug. Man prøver at tage nogle dage uden alkohol, men falder gang på gang tilbage i det gamle mønster.

Man er nødt til lige at tage en genstand eller to, og kan ikke stoppe igen.

Alkohol tager styringen af ens liv og påvirker helbred, familieliv og arbejdsliv.

For langt de fleste er sygdommen kronisk.


Følgesygdomme

Et stort forbrug af alkohol øger risikoen for skader næsten overalt i kroppen. Ca. hver 5. patient på danske hospitaler er indlagt fordi han eller hun i lange perioder har drukket alt for meget alkohol.

Man kender omkring 60 sygdomme, som kan sættes i forbindelse med alkohol. Nogle er: Skrumpelever - betændelse i bugspytkirtlen - nervebetændelse - skrumpelever - Hjerneskader - åreknuder i spiserøret - forhøjet blodtryk

Alkohol og dit helbred


ARV

spiller en rolle for om man bliver alkoholiker. Man ved f.ex. at sønner af fædre med et alkoholmisbrug har 3-4 gange større risiko for selv at udvikle alkoholmisbrug.

Dels har de arvet en risiko for at blive alkoholikere, dels er de påvirket af at vokse op i et miljø, hvor alkohol spiller en stor rolle i hverdagen.


Man kan ikke sætte klare grænser

for hvornår et dagligt forbrug bliver til et egentligt alkoholmisbrug. Meget taler for at sundhedsstyrelsens tal på 21 / 14 genstande om ugen ligger i overkanten, hvis man vil bevare sin helbred bedst muligt.


Hvis du har et alkoholmisbrug

eller måske er på vej til det er der masser af hjælp at hente. I de fleste større byer findes et alkoholambulatorium hvor du kan henvende dig anonymt.

om alkoholambulatorier Der er en række behandlingssteder, hvor du mod betaling kan komme i behandling.

Der er desuden mange frivillige, sociale foreninger som med stort held hjælper folk som har et alkoholmisbrug.


Din læge kan vejlede dig

Han vil måske tilbyde samtalebehandling og måske antabus.

Han kender de steder i dit område hvor der tilbydes hjælp fra det offentlige, fra professionelle behandlingssteder, eller i en af de mange frivillige organisationer i dit område.

Lægen vil måske tilbyde medicin mod depression og angst i en overgangsperiode, hvis du har behov for det. Se artiklen medicin-mod-alkoholbehandling.html


Det er vigtigt at komme tidligt

i behandling, men det er aldrig for sent. Der er ingen grund til at skamme sig over at man har et alkoholproblem. mellem 5 og 7% af os tåler slet ikke alkohol, og vil ende i et alkoholmisbrug hvis de ikke indser problemet.


Desværre er benægtelse

et af symptomerne ved alkoholmisbrug. Man indrømmer ikke over for sig selv og andre at man har et problem. Men uden denne erkendelse, kommer du ikke videre.


Behandling (Minisotabehandling)

Man skal være helt bevidst om sit problem og være 100% besluttet på at gøre sig fri. Ellers kommer man ingen vegne.

Behandling drejer sig bl.a. om at få større indsigt i hvorfor man drikker. Om af indse hvilke konsekvenser det får hvis man fortsætter med sit alkoholmisbrug.

Det handler om at få hjælp til at løse de arbejdsmæssige og familiemæssige og måske også økonomiske problemer man har pådraget sig på grund af misbruget.

Lægen kan hjælpe med medicinsk behandling mod depression og angst i en overgangsperiode, hvis man ønsker det.


ANTABUS

Antabus kan være en hjælp i en overgangsperiode. Antabus tager ikke lysten til at drikke, men gør det fysisk umuligt at drikke alkohol. Man bliver simpelthen syg med meget stort ubehag. ANTABUS


OM AT DRIKKE KONTROLLERET

De fleste vil gerne kunne komme dertil at de kan drikke nogle få genstande dagligt - lidt mere i ved særlige lejligheder, men det er meget få som kan komme dertil.

For langt de fleste er et totalt stop den eneste løsning for at komme ud af et alkoholmisbrug. Er man først blevet alkoholiker er man det for livstid. Det kan betyde at man måske bliver nødt til at bryde gamle vaner, f.eks. ved at skifte arbejde og få en ny omgangskreds.

Gevinsten ved at være alkoholfri er stor. Oveni den sundhedsmæssige gevinst kommer hele det familiemæssige og økonomiske aspekt.

Har du også et alkoholmisbrug eller kender du en der har det og som måske har brug for en at snakke med som har prøvet det så ring trygt jeg fortæller gerne min historie - og også om hvordan jeg er blevet hjulpet til et godt og ædru liv

Ring på

53701954

eller send en mail på

kajhansen1954@gmail.com

Her er en rigtig god hjemmeside hvor du ganske anonymt kan se mere om dette emne

HOPE

Link til dagbladet information           

Dette link fører til en fin artikkel  om

Anonyme  Alkoholikkere som blev

bragt i dagbladet Information i forbindelse

med 75 års jubilæetLink til anonyme alkoholikere i Danmark

Link til anonyme alkoholikere i Danmark


AA HOTLINE

Hvis du har brug for hjælp

vedr. alkoholproblemer:

Alle dage fra kl. 8.00 - 24.00

tlf.: 70 10 12 24


Klik på ovenstånde logo så kan du læse mere om alkolisme